myrkdalen-portal

Ina og Kjartan fikk større frihet ved å eie

Samboerparet Ina Bartz-Johannessen og Kjartan Vestbø, bosatt i Bergen, hadde leid leilighet i Myrkdalen i to år før de bestemte seg for å realisere hyttedrømmen i samme område. De fikk større frihet ved å eie i stedet for å leie.

– Det startet med at vi ønsket oss et sted å være om vinteren for å stå på ski. Om vi vil kan vi stå på ski til langt ut på sommeren på Vikafjellet, men når vintersesongen er over i Myrkdalen trenger vi gjerne en liten pause fra skiene før vi går på igjen, sier Ina og ler. 

Unike turmuligheter

Paret sitter på toppen av fjellet ved Myrkdalsekspressen, en av de lengste stolheisene skidestinasjonen har. Myrkdalen ligger ved foten av Vikafjellet og er omkranset av fjell på alle kanter. Ina og Kjartan skuer utover hytteområdet som har ekspandert de siste årene, og peker rundt på de ulike fjelltoppene de har vært på. 

– Vi går mye i fjellet, det er så lett tilgjengelig. Som regel går vi opp langs ett av skitrekkene eller langs elven. Hundene må jo ut, så vi har virkelig blitt godt kjent med de mange turmulighetene i området, sier Kjartan mens han klapper hunden, Tjommi, bak øret.

– Vi vurderte å kjøpe på Geilo, men Myrkdalen var også et alternativ vi undersøkte. Etter at vi stadig så at venner av oss kunne bruke både seks og syv timer på å kjøre til eller fra hytten, var valget enkelt, svarer Ina på spørsmål om hvorfor de valgte fjellandsbyen på Voss.


Fra å leie til å eie

Ina og Kjartan hadde leid leilighet ved Helgatun i Myrkdalen i to år da de bestemte seg for å kjøpe en av de nye fritidsboligene som var til salgs i samme området, nemlig i Klypeteigen. 

– Vi er veldig glade for at vi kjøpte. Her har vi alt vi trenger, og området og leiligheten passer våre behov, forteller Kjartan. 

Ina har to voksne barn på 18 og 20 år som paret også ville ha med seg på fjellet. I starten opplevde hun at destinasjonen hadde lite å tilby denne aldersgruppen på kveldstid, men det har Myrkdalen satt fokus på og tilbudet er utvidet. 

– Det er fint at guttene har glede av å være her – både med og uten oss. 

Klypeteigen ligger midt mellom Helgatun og Myrkdalen Hotel. Et eldorado av skibakker ligger på rekke og rad rett utenfor døren. Nærmeste nabo er barneskitrekket, Helgatuntrekket og tilkomsten til langrennsarenaen med lysløype. Det er med andre ord, et perfekt utgangspunkt for de som liker at det er kort vei til aktivitetene. 

– For oss er Klypeteigen perfekt. Her har vi sol, utsikt, nærhet til både skibakker, hotell og utallige fjelltopper, legger Ina ivrig til. For oss er Klypeteigen perfekt. Her har vi sol, utsikt, nærhet til både skibakker, hotell og utallige fjelltopper.

- Ina Bartz-Johannessen, leilighetseier i Myrkdalen

Snøgaranti og kort vei

Ina og Kjartan er enige når de skal trekke frem det beste med å eie i Myrkdalen, og sier nærmest i kor, mens blikket deres treffes: 

– Definitivt snøgaranti og at det er kort vei hjemmefra. 

Kjartan tenker, før han snakker videre. – Før var vi veldig opptatt av snø og vinter, men etter at vi kjøpte, har vi oppdaget sommeren her også. Hver sesong finner vi nye skatter, blant annet en kulp i nærheten hvor vi kan bade i fred. Det er jo helt fantastisk at vi oppdager slike små perler å nyte.

Før var vi veldig opptatt av snø og vinter, men etter at vi kjøpte, har vi oppdaget sommeren her også.

- Kjartan Vestbø, leilighetseier Myrkdalen.  

– Noe vi setter stor pris på med å eie er hvor enkelt alt er. Vi parkerer i garasjen under oss, hvor vi har en oppvarmet skibod. Dermed kan vi gå tørrskodd opp i leilighet uten at vi må ut i regn eller snø, forteller Kjartan. 

– Her skifter vi til tørre klær, tar på oss tøfler, henger opp alt utstyr til tørk og går varme opp i leiligheten, sier Ina.

– Snømåking behøver vi heller ikke å tenke på, er Kjartan rask med å påpeke. 

Og begge er enige om at nettopp det er skikkelig luksus. 


Skaper sin egen stil

Det er mange fordeler ved å eie. Ina syns det å sette sitt eget preg på leiligheten var det beste med å kjøpe.

– Dessuten har vi mer frihet til å bruke leiligheten akkurat som vi vil, når vi vil. Vi innreder som vi vil og trenger ikke å være redde for å ødelegge noe. En annen umiddelbar fordel, er hvor enkelt alt er. Vi slipper å tenke på at vi må vaske nøye ut av leiligheten hver gang vi har vært her, det er jo vi som skal bruke den neste gang også. Mat og basisvarer har vi stående slik at vi ikke må innom butikken og handle masse med oss hver gang vi skal til fjells.

Kjartan er enig, samtidig som han legger til at det er mye mer avslappende å reise hit.

– Spesielt når det bare er for en helg. Vi tar som regel en rolig morgen, går en tur og drar hjemover når vi har lyst. Vi trenger ikke å «utnytte» tiden til det fulle når vi eier, nikker han fornøyd. 

Avslutningsvis skryter paret av naboskapet på tunet, sier at de som regel våkner med flere forespørsler på mobilen fra folk som vil ha de med på ulike aktiviteter. 

– Vi planlegger lite når vi drar opp hit. Det er alltid noe å finne på, og som regel alltid noen å gå turer med eller bare sitte og drikke vin med om kveldene, om man ønsker det, smiler Ina. 


youtube_video_preview
Powered by Plyo - Visuals by 3D Estate