myrkdalen-portal

Langrennsløyper rett utenfor døren

Som leilighetseier i Myrkdalen er det ikke bare alpinbakkene du finner rett i nærheten. Også det store nettverket av langrennsløyper starter rett utenfor ytterdøren.

Skibroen over hovedveien ved Helgatun binder det omtrent 30 km store løypenettverket sammen med resten av skisenteret, hyttefeltene og leilighetsbyggene. Først kommer du til den 5 km lange lysløypen i Årmotslia. Perfekt for en treningstur eller en kosetur til Årmotslia Skistadion med familien. 

Fra støl til støl 

For de som ønsker en lengre tur, går løypen videre innover dalen over Årmot. Her kan du følge den omtrent 16 km lange rundløypen fra støl til støl og få høyfjellsfølelsen i opptråkket spor. Denne løypen passer også for deg med fjellski, og stølene er perfekt for en rast.  

Du finner også preparert langrennsløype ned Bygdadalen, som går parallelt med hovedveien på motsatt side av Myrkdalselva. Denne løypen ender opp ved Myrkdalsvatnet, hvor det er mulig å få skyss med skibussen tilbake til Myrkdalen Fjellandsby på ettermiddagen. Alternativt går du samme vei tilbake.  

Myrkdalen Løypelag 

Myrkdalen Løypelag ble grunnlagt i 2017, med formål om å etablere, utvide og drifte langrenns- og turløypene i dalen. Medlemmene består av Myrkdalen Fjellandsby, Myrkdalen Hytteeigarlag og de andre næringsdrivende i dalen. Vi oppfordrer også alle som setter pris på gode langrennsløyper til å bli støttemedlemmer i løypelaget. Støttemedlemskap gjelder per år per familie og bidraget går direkte til å skape bedre tilbud for alle skiglade i Myrkdalen - både fastboende og tilreisende.  

Powered by Plyo - Visuals by 3D Estate