myrkdalen-portal

Et skisenter for alle

Siden oppstarten med ett skitrekk i 2003, har Myrkdalen Fjellandsby utvidet seg til å bli det største skisenteret på Vestlandet. Her er i dag totalt 9 heiser og 22 løyper og ellers alt av fasiliteter du måtte trenge for en fin skiferie med hele familien.

Sentrum er hjertet av fjellandsbyen. Her ligger Myrkdalen Hotel med sine 112 rom, restauranter og barer. Som nærmeste nabo finner du det store barne- og nybegynnerområdet og stolheisen Myrkdalsekspressen, som tar deg direkte opp i resten av skianlegget.  

Gratis parkering 

Store parkeringsplasser sørger for at alle enkelt kommer seg fra bilen direkte til skiheisene. Parkering er gratis og på travle dager passer vakter på at alle får plass.  

Hotellet, sportsbutikker, kaféer, bar og skiutleie omkranser torget, som også er tilrettelagt for aktiviteter og en fin samlingsplass hele året. I Myrkdalsstovo Velkomstsenter er det landhandel der du kan kjøpe økologiske produkt fra lokale leverandører og et utvalg dagligvarer.  

Løypetilbud for hele familien 

Det er ikke uten grunn at Myrkdalen har blitt populær blant barnefamilier. Skisenteret har to 6-seters stolheiser, tre t-krokheiser, tre tallerkentrekk og et saktegående rullebånd for de aller minste. Kari Traa-trekket er den høyestliggende skiheisen, med toppunkt på 1060 moh. Løypene varierer i vanskelighetsgrader fra grønt og blått, til rødt og svart.  

I Myrkdalen kan far ha det moro med de minste i det store barneområdet med skibånd og tallerkentrekk nederst i anlegget, mens mor nyter noen runder i velpreparerte løyper eller tester snøen off-piste. Etterpå kan dere bytte eller møtes til lunsj i Fjellstova Vetlebotn, like ved Kari Traa- og Kråni-trekka midt oppe i skianlegget. Ungdommen kan utfolde seg i et av parkområdene eller i skicross-løypene.  

Nærhet til turområder 

Myrkdalen er et flott utgangspunkt for fine turopplevelser hele året. På vinteren starter det over 30km lange langrennsløypenettverket midt i sentrum, knyttet sammen av en skibro over RV13 ved Helgatun. Her er flust med rutevalg for fjellski- og randonnéturer rett utenfor døren, enten man velger å starte i langrennsløypene eller ved å la skiheisen ta seg av de første høydemetrene.  

Bare en kort kjøretur fra Myrkdalen Fjellandsby ligger Vikafjellet. Fjellplatået er spesielt fint for vårskiturer og byr på alt fra familievennlige turer i lettkupert terreng, toppturer til langturer i Stølsheimen.  

Powered by Plyo - Visuals by 3D Estate