myrkdalen-portal
Foto: Jon Hunnålvatn TønFoto: Jon Hunnålvatn Tøn

Sentrum av Myrkdalen

I hjertet av fjellandsbyen ligger det moderne fjellhotellet Myrkdalen Hotel, torget og en 850 kvm pumptrack. Som hytte- eller leilighetseier i Myrkdalen Fjellandsby kan du nyte godt av fasilitetene i sentrum. Her finner du flere restauranter, barer, butikker og lekeområde for alle.

Myrkdalen sentrum er ikke som andre sentrum. Som i resten av Myrkdalen Fjellandsby står opplevelser for hele familien i fokus. Det er ski-inn ski-ut til både alpinløypene og barneområdet i skisenteret, og langrennsløypene går rett forbi.

Aktivitetsområde for store og små 

Sommer, høst og vår er det mest iøynefallende den 850 kvadratmeter store pumptracken i asfalt rett ved siden av hotellet. Her kan alle leke seg og øve på balansen på to hjul. Rundt sentrumsområdet er det også tilrettelagte terrengsykkelløyper for barn og nybegynnere til fri bruk. De som ønsker instruksjon, kan bestille kurs for både barn og voksen.    

Selve torget er en fin samlingsplass. På vinteren er det lagt til rette for skilek for de minste, mens på sommeren inviterer vi til nostalgileker. Her kan mor og far imponere med skills i for eksempel styltegåing fra barndommen. Self-timer systemet blir flyttet hit fra skiløypen, slik at dere kan utfordre hverandre i hinderløypen basert på balanseelementer og rundballer man må over.  

Mat og drikke

Du trenger ikke være redd for å gå sulten selv om du er lei av å lage mat. Myrkdalen Hotel har ikke mindre enn tre restauranter som passer til forskjellige anledninger. I restaurant Tunet får du den beste pizzaen i området. Selvsagt bakt i steinovn, med topping av lokale råvarer. Vi du ha en finere middag som smaker som landskapet – vilt og rent? Stikk innom Nuten. Nuten Fondue byr på en sosial matopplevelse.  

Tre er stikkordet når det gjelder både mat og drikke. Rundt torget finner du også tre barer og tre kaféer. I Kamben Kafé & Bar får du god kaffe, enkle småretter og et stort utvalg øl fra lokale bryggerier. Er du sportsinteressert, er det bare å slå seg ned foran en av TV-skjermene her. I Myrkdalsstovo står rask varm og kald mat for en kjapp lunsj på menyen i 2. etasje, mens i første etasje kan du kjøpe håndverksbakst fra Flåm Bakeri og enkle retter.  

I tillegg til baren i Kamben, har Myrkdalen Hotel to barer. Her kan du slappe av i dype stoler i Salto Lobby bar eller feire en god skidag i Pudder Afterski. Vinteren 2021 bytter vi ut afterski med vinbar.  

Foto: Jon Hunnålvatn TønFoto: Jon Hunnålvatn Tøn


Handel og utstyrsleie 

Vil du leie utstyr i Myrkdalen, er Torggarden stedet å gå. Her holder Myrkdalen Skiutleie til. På vinteren har de et bredt utvalg av ski- og snowboardutstyr til leie, som blir skiftet ut med sykler på sommeren. I samme lokale ligger Sport1 Myrkdalen, med klær og utstyr for friluftskaktiviteter.  

I samme lokale som Kamben Kafé & Bar ligger Myrkdalen Brand Store med klær og utstyr fra de kjente merkevarene til Active Brands, som Kari Traa, Johaug, Bula og Dæhlie.  

Nytt fra vintersesongen 2020/21 er landhandelen i Myrkdalsstovo Velkomstsenter. Her er økologiske råvarer fra lokale leverandører, ferske bakevarer og et utvalg basis- og dagligvarer.  

Skiskolen har også oppmøtested på torget. Hos de kan du få både individuell og gruppeundervisning enten du er ny på ski, vil lære noe nytt eller finpusse på teknikken.  

Powered by Plyo - Visuals by 3D Estate