myrkdalen-portal

Stor sommersatsing

Myrkdalen er for de fleste mest kjent som vinterparadis for skikjøring, men bli ikke overrasket dersom du finner fjellbygden like innbydende og vakker i sommerdrakt.

Omkranset av flotte fjell og vill natur, ligger alt til rette for fantastiske naturopplevelser rett utenfor døren. Nå kan det bli din tur! La drømmen om fritidsbolig bli virkelighet med en av de nye leilighetene, hyttene eller hyttetomtene som nå er lagt ut for salg.  

Foto: Jon Hunnålvatn TønFoto: Jon Hunnålvatn Tøn

Utvidede sykkelmuligheter 

De senere årene har det blitt enklere å oppleve fjellheimen på to hjul, blant annet med elsykkel. Stadig flere av oss sykler mer, både på fatbike på vinteren og terrengsykkel over vidder og sykkelstier i fjellet sommer og høst.  

- Myrkdalen har satset mye på utbygging av sykkeltilbudet. Etter suksess med både sykkelstier i nærområdet, 850 kvm pumptrack ved hotellet og de nye hopplinjene som åpnet høsten 2020, ser vi fram til å utvikle tilbudet ytterligere, forteller prosjektleder Joar Wæhle i Myrkdalen entusiastisk. 

Så snart vintersesongen er over og snøen forsvinner, starter byggingen av grusvei fra Årmot og inn til stadion, som skal være knutepunktet for både vinter- og sommeraktiviteter. 

- Grusveien danner grunnlaget for videre utvikling av området, og vi håper å få startet på sykkelstiene i løpet av sommeren. Da kan store deler av den bli klar i løpet av høsten, sier en håpefull Wæhle. 

Du og familien kan altså i nær fremtid se frem til flere kilometer lange sykkelmuligheter i Myrkdalen - fra lette og lekne traséer til mer avanserte stier i krevende terreng.  

Topp tur i topp terreng 

Med den flotte fjellbygda i Voss herad som utgangspunkt, kan du plukke opplevelser fra øverste hylle – enten du vil rulle på to hjul over Vikafjell, ta beina fatt eller ta stolheisen til topps for en fjelltur i vakkert og variert terreng. Den verdensarvlistede Nærøyfjorden er heller ikke så langt unna om du ønsker en unik naturopplevelse, padlende i en kajakk. Sommertilbudene i Myrkdalen er mange, og destinasjonen satser stort for å gjøre bygden attraktiv hele året.   

Eldorado for fiske 

Er du blant de som liker å pakke fiskeutstyret i sekken og drømmer om at storørreten skal bite seg fast på kroken, kan Voss by på innlandsfiske i mer enn 500 fiskevann og elver. Her er det med andre ord mange muligheter for å prøve fiskelykken.

Familievennlig friluftsliv

Området i og rundt Myrkdalen har et kupert landskap og variert terreng som strekker seg fra fjord til høyfjell opp i 1400 meter. Imellom finner du frodige stølsdaler, rolige elveløp og små bekker, viltre fosser og mange fjellvann som innbyr til bading så veø som fisking. Egen leilighet midt i disse omgivelsene gir rom for aktiviteter som byr på både høy puls og ro i sjelen – og ikke minst store opplevelser sammen med familien.

En av verdens vakreste togreiser

Bare 45 minutters kjøring fra Myrkdalen ligger Flåm med alle sine attraksjoner. Opplev Flåmsbana, som Lonely Planet og National Geographic har kåret til en av verdens vakreste togreiser, kjenn på adrenalin med Flåm Zipline og sykle langs Rallarvegen. Nyt utsikten til verdensarvlandskapet fra en av de innovative, elektriske båtene på fjorden og smak Flåm Bakeri sine saftige kanelsnurrer.

Powered by Plyo - Visuals by 3D Estate