myrkdalen-portal

Designet for å vare

Det sørvendte området, der de nye hyttene skal bygges i i Myrkdalen, er rene skjære kinderegget. Her er solrike forhold, god utsikt og et herlig turterreng.

Og nettopp i dette området skal i første omgang 16 av i alt 44 Leve Hytter, av typen Vy Nest, reises. De arkitekttegnede hyttene er inspirert av gamle, norske byggetradisjoner og er skapt for tomter i skrånende terreng.
– Vi har tenkt smarte, tidløse løsninger når hyttene ble laget, forteller arkitekt Einar Jarmund. Han er den som og har tegnet Myrkdalen Hotel med 112 rom og Helgatunteigen med 51 leiligheiter, og kjenner med andre ord godt til bygda der du nå kan kapre deg en hytte.  


Tar vare på naturen

Vy-hyttene blir liggende i et fantastisk landskap med flott vegetasjon, der så mye som mulig av naturen vil bli bevart i byggeprosessen. Her vil mye av bjørkeskogen bli stående, og du vil finne flyttstein som isbreene tok med seg da landskapet ble formet for flere tusen år siden.

Det nye hyttefeltet i Myrkdalen ligger sørvendt til. Og er dermed et solrikt område med flott utsikt over Myrkdalsvatnet.

– Området vi nå utvikler har et spennende terreng, og Vy-hyttene som skal settes opp i første byggetrinn kommer til å bli et flott skue når en kommer opp mot dalen, sier eiendomsdirektør i Myrkdalen Fjellandsby, Nils Akselberg. Han er glad for at det er nettopp disse hyttene som skal sette preg på det nye hytteområdet.

– Dette er solide hytter som bygger på norsk tradisjonshåndtverk, som blir produsert i Norge og ikke minst gir deg opplevelsen av å nær sagt få naturen inn i stua, sier Akselberg.


Fleksible hytter

Hytten - et sted der en kan gjøre mer som en vil, leve bruke tid og bare være. Slik er det mange av oss som opplever hyttelivet, og arkitekt Einar Jarmund er ening i at hytten skal det noe helt annet enn bolig.


– Vi lever annerledes på hytten, både inne og ute, og dette har vi tatt hensyn til nå Vy-hyttene ble tegnet.
Hyttene holder en høy teknisk standard og har et moderne preg, med karakteristiske store vindusflater og takutstikk. Kjøkkenet har fått en svært sentral plass i disse to-etasjes-hyttene og det mulig å åpne opp mellom rom for fleksibilitet. At hyttene blir bygd i skrått terreng gir det mulighet for både utsikt og god utnytting av tomten på sitt areal, hver modell kommer med i mange størrelser og med flere planløsninger. Detaljene på hytten sitt interiør og eksteriør velger du selv.
– Vy er rett og slett arkitekttegnet hytter, bygd i kvalitetsmateriale, til en god pris, sier Jarmund.

Powered by Plyo - Visuals by 3D Estate